De behandelingen bij
De Cirkel

"Genezen is niet zomaar een kwestie van de goede pillen vinden of de juiste operatie ondergaan, maar een ingewikkeld proces dat ermee begint dat je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op je neemt."

Lynne McTaggart

FYSIOTHERAPIE      NAET     SRT      OUDER-KINDTHERAPIE      QUANTUM TOUCH    

ORTHOMOLECULAIRE EPIGENETISCHE THERAPIE  en VOEDINGSADVIES

NAET

Heeft u elke lente weer last van hooikoorts door de pollen? Of hebt u genoeg van uw voedselintolerantie? Niet alleen gangbare klachten als huiduitslag en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaakt worden door een allergie. Ook aandoeningen als migraine, chronische vermoeidheid, autisme en onbegrepen buikklachten vinden hun oorsprong soms in allergieën.

Diverse behandelmethoden afkomstig uit verschillende medische disciplines vormen samen NAET. Van allopathie (reguliere geneeskunde), acupunctuur, chiropraxie, toegepaste kinesiologie (spierspanningstesten) tot voedingsleer. De afkorting NAET staat voor: Nambudripad's Allergy Elimination Techniques. Met deze behandeling kunnen vele soorten allergieën definitief worden geëlimineerd. 

NAET is een volledig natuurlijke, niet-invasieve, holistische behandelmethode waarbij geen geneesmiddelen worden gebruikt. De behandeling is gefundeerd op de stelling dat een allergische reactie wordt bepaald door de manier waarop de hersenen de betreffende substantie waarnemen. Door een bijzondere stimulatie van de wortels van het zenuwstelsel, kan een boodschap naar de hersenen worden gezonden. Hierdoor kunnen de hersenen ertoe gebracht worden de verkeerde waarneming van de specifieke stof te herzien. 

Lees hier twee ervaringsverhalen en bekijk voor en na foto's. 

 

SRT

Bent u in de war, somber of zit u niet zo lekker in uw vel? Dit zou kunnen duiden op overtollige ballast op zielsniveau. We dragen allemaal ballast met ons mee. Deels door dingen die we nog moeten leren, maar veel meer nog, door restjes onverwerkte ervaring uit andere tijden, plaatsen en levens. Dit geeft ruis wat zich kan uiten in belemmeringen en klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau.

SRT (Spiritual Response Technique) is een methode waarmee energetische belasting kan worden gezuiverd waardoor je weer vrij bent om je eigen keuzes te maken. Deze belasting is opgebouwd in het verleden op het onderbewuste en op zielsniveau. 

SRT bij Praktijk Monique de Haan in Arnhem

Ouder-Kind

Vertoont uw kind gedragsproblemen, eetproblemen of ADHD? Een kind dat het moeilijk heeft, zich onaangenaam gedraagt of vaak ziek is, is een bron van zorg. Toch kan juist dit kind positieve ontwikkelingen brengen in het gezin. Belangrijk is om  duidelijk te zien dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor het levensgeluk van hun ouders als hun ouders voor dat van hun kinderen. Via hun gedrag, spel, ontwikkeling en/of klachten tonen kinderen op liefdevolle wijze wat ouders op dit moment nodig hebben in hun leven.

Soms is er wat hulp nodig om deze boodschap te kunnen begrijpen. Tijdens de behandeling wordt het verhaal over het kind op methodische wijze vertaald waardoor het ineens over het leven van de vertellende ouder gaat. Hiermee kunnen blinde vlekken zichtbaar worden gemaakt, mogelijkheden ontdekt en bewustwording tot stand worden gebracht. Dat geeft inzicht, motiveert en brengt verandering wat een positief effect heeft op ouder én kind. 

Quantum Touch

Wat is het?

Bij Quantum Touch gebruik ik eenvoudige ademhalings- en bewustwordingstechnieken. Tegelijkertijd plaats ik mijn handen rond het gebied van pijn, spanning of ontsteking zodat de levenskrachtenergie wordt versterkt. Hierdoor doet de lichaamseigen biologische intelligentie zelf wat nodig is om te genezen.

 

Wat doet het?

De Quantum Touch Methode zorgt voor:

  • versnellen van het genezingsproces (wondgenezing, botbreuken),
  • uitlijnen van scheefstand (scoliose, beenlengteverschil, rugklachten),
  • ontspanning (slaapproblemen, stress, gespannen spieren),
  • ondersteuning bij fysiotherapie, de behandeling van allergieën en spijsverteringsproblematiek (buikklachten, prikkelbare darm syndroom, collitis ulcerosa etc) Hierdoor werken deze methoden sneller en effectiever werken.

 

Hoe werkt het?

Quantum Touch maakt gebruik van het (natuurkundige) principe resonantie en afstellen. We bestaan allemaal uit trillende deeltjes. En elk orgaan heeft weer zijn eigen trillingsritme. Wanneer een deel van het lichaam ziek is, kun je zeggen dat de trilling niet meer op het juiste ritme zit. Quantum Touch zorgt ervoor dat dit wordt hersteld. Dat gebeurt doordat tijdens de behandeling het ongezonde weefsel wordt uitgenodigd om mee te trillen in een gezonde frequentie.

 

Voor uitgebreide informatie zie ook:

http://www.qtouch.nl/

 

 

Orthomoleculaire epigenetische therapie en voedingsadvies

Wat is het?

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde hulpstoffen. 

Epigenetica bestudeert de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen.

Wat doet het?

Wanneer je beiden combineert krijg je inzicht in wat er ontbreekt voor optimale gezondheid. Door middel van vragenlijsten, gesprek en onderzoek wordt duidelijk waar het probleem zit en wat er nodig is om het op te lossen. Dat kan door voeding, maar ook het inzetten van de andere methoden. Hierdoor kan er een advies op maat gemaakt worden wat past bij de belastbaarheid van de patiënt op dat moment. Van daaruit werken we samen naar het hoogst haalbare welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. 

  • advies voor een persoonlijke gezonde leefstijl
  • ondersteuning bij aandoeningen 

 

 

Praktische informatie

Tarieven Natuurgeneeskundig consult

Natuurgeneeskundig-consult standaard € 50,-
Natuurgeneeskundig-consult lang € 80,-

 U kunt zelf bij uw verzekering naar de mogelijkheden voor een vergoeding informeren.

Wij zijn aangesloten bij beroepsvereniging BATC BR-1051 en VBAG 2120323. Koepelorganisatie RBCZ.

Wilt u meer weten over het behandelen van uw allergie met behulp van NAET? Lees meer op de website van NAET Europe of lees ervaringsverhalen. Over de ouder-kind therapie kunt u hier meer lezen.